Kodguide; Byta Header, Profilbild & Ikoner


 
1◊ Börja med att gå till din Översikt » Kugghjulet » Design
 
2◊ Välj sedan Redigera HTML
 
3◊ Du kommer då komma till dina Kodsidor (HTML & CSS), välj Stilmall i rullisten.
 
4◊ Scrolla ner eller sök (Ctrl+F) efter avsnittet som heter #Header. Där kommer du hitta det kodavsnitt som du behöver för att byta header. Vart du klistrar in sökvägen till din egna header är: background; #ffffff url (http://HÄR) no-repeat; | OBS! Förhandsgranska INNAN du sparar för att vara på den säkra sidan att allt blev rätt.
 
5◊ Gå nu tillbaka till rullisten och välj Startsida. Scrolla ner eller sök efter avsnittet som heter <div id="side">, där under kommer du hitta avsnittet för din profil. I detta fallet heter det avsnittet <div id="profile">. Där kan du se ett kodavsnitt som heter <img src="http://HÄR"> och det är där du klistrar in sökvägen till din egna profilbild. Glöm inte att kolla upp storleken som ska vara för bilden, vanligtvis max 200px bredd. Det är även i detta kodavsnittet som du kan skriva lite information om dig och din blogg.
 
6◊ Det sista vi ska göra är att lägga in dina länkar till dina sociala medier. (Facebook/bloglovin/Instagram/Twitter) Börja med att söka efter avsnittet eller scrolla tills du hittar det. I detta fallet heter det <div id="Follows2">. Jag brukar döpa dem till lite olika beroende på vilken grundkodning Jag använder, men de ligger oftast under namnen Follow, Follows, Follows2 eller Social
 
» Du kommer nu ha två koder att behöva hålla reda på. Den första är själva länken till din sida, det heter <a href=""></a> och den andra är sökvägen till ikonen som hör till länken, <img src="">.
 
» Här nedan kan du se hur koderna ska se ut, utan och med sökvägar;
<li><a href=""><img src=""></a></li> = Utan sökvägar
<li><a href="http://facebook.com/hiawol"><img src="http://facebookicon"></a></li> = Med sökvägar.
 

 
Jag hoppas att denna lilla guide var till hjälp, men är du osäker på något så lämna en kommentar innan du gör några ändringar.
Jag försöker hjälpa dig så fort Jag kan. Du kan även kika in Designa Din Blogg för mer guider och hjälp.Läs gärna detta Innan du Kommenterar...
Vill du Beställa en Bloggdesign, Header eller Grafik så hittar du Information och Pris Här.
Jag gör INTE Designer Gratis åt någon på beställning. Acceptera detta!
Respektera innehållet i blogginläggen! - Orelaterade kommentarer kan raderas utan förvarning!
Jag tolererar inte elaka eller stötande kommentarer. Respektera mig och min blogg.
Spam, Reklam och Besöksfiske är INTE okej här. - IP Spärras utan förvarning!
Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: